Tervetuloa Eskolan metsäradalle

 

 

Valtion puunkuljetusta palvellut Eskolan metsärata työllisti aikanaan satoja, ellei tuhansia ihmisiä Eskolan kylän ja lähikuntien alueella. Vaikka Pikkurata päättikin toimintansa 1960-luvun alussa, sen historiaa vaalitaan monin eri tavoin.

 

Metsäratamuseon kohteita on eri puolilla Eskolaa. Keskeltä kylää löytyy radan keskus, kylätaloksi kunnostettu veturitalli, jonka pihassa on museoveturi. Monipalvelukeskus Eskola-talon pihapiirissä sijaitseva metsäradan pienoismalli on mielenkiintoinen käyntikohde ja Eskola-talolla on mahdollisuus nauttia myös lounasta tai vaikka kahvit. Metsäradan perinnekeskuksesta, läheltä Eskolan kesäteatteria ja maauimalaa, löytyy muun muassa metsäradan ensimmäisen veturin näköismalli.

 

Entistä ratapohjaa pääsee kulkemaan sekä jalkaisin, pyörällä että autolla. Eskolan Pikkuratavaellukselle osallistuminen on jännittävä tapa tutustua historiallisiin luonnonmukaisiin maisemiin, mutta yhtä hyvin kierrokselle voi lähteä omatoimisestikin.

 

Metsärata on merkittävä osa Eskolaa, sillä se antoi kylälle oman erityisen luonteensa, joka on havaittavissa vielä tänäkin päivänä.

 

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen kohteeseen!

 

Keskustele Twitterissä #MetsärataGL!